Drepturile muncitorilor imigranţi, publicate în limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile Sociale şi Sindicatul Muncitorilor din provincia Huesca, comunitatea Aragon, au editat un ghid în care au fost specificate drepturile de bază ale muncitorilor imigranţi. Pentru

Serviciile Sociale şi Sindicatul Muncitorilor din provincia Huesca, comunitatea Aragon, au editat un ghid în care au fost specificate drepturile de bază ale muncitorilor imigranţi. Pentru început, s-au tipărit 3.900 de exemplare, în patru limbi: spaniolă, română, franceză şi arabă.

Reprezentantul sindical din Huesca, Arancha Garcia-Carpintero, a prezentat acest ghid la începutul săptămânii, în faţa asociaţiilor şi a patronilor care lucrează cu imigranţii. Ghidul cuprinde informaţii utile despre tipurile de contracte de muncă, programul de lucru, acordurile colective naţionale elaborate pentru fiecare sector în parte, salariul minim legal, dreptul la concedii şi la zile libere, prelungirea sau suspendarea contractului de muncă şi lichidarea salarială. De asemenea, în ghid sunt indicate instituţiile la care pot apela imigranţii în cazul în care suferă abuzuri sau discriminări la locul de muncă, din partea patronilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite