"Dorm de două luni în bar, de frica hoţilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un patron spaniol bănuieşte că ţiganii români care dorm la tomberoanele din cartier i-au spart restaurantul Proprietarul unui local din Madrid doarme în bar de mai bine de două luni. El

Un patron spaniol bănuieşte că ţiganii români care dorm la tomberoanele din cartier i-au spart restaurantul

Proprietarul unui local din Madrid doarme în bar de mai bine de două luni. El îşi apără singur restaurantul de hoţi, pentru că în zonă nu sunt poliţişti.

Patronul unui restaurant din Madrid doarme în local, pentru a-i împiedica pe hoţi să fure din nou. Jose Manuel Martin (40 de ani) este patronul restaurantului "El Rincon" din Las Tablas, cel mai nou cartier din capitala Spaniei.

În nopţile de 24 şi 29 iunie, hoţii au spart uşa localului, au pătruns înăuntru şi au furat mai mult de 21.000 de euro cash. "De două ori a trebuit să schimb uşa şi geamurile. Valoarea totală a pagubelor se ridică la 24.000 de euro", spune Jose Manuel Martin.

Deoarece în cartier nu există nicio secţie de Poliţie, spaniolul a depus plângere la comisariatul din Chamartin.

Oamenii legii au deschis o anchetă, dar, până în prezent, nu au identificat hoţii. "Restaurantul este singura sursă de venit pe care o avem eu şi familia mea. Nu o să permit să mai intre nimeni să fure", a afirmat Jose Manuel. Pentru a împiedica hoţii să intre, bărbatul a hotărât să doarmă în local. El şi-a adus de acasă o saltea şi o bâtă şi le-a pus în restaurant.

"După ora 1.30, când pleacă ultimul client, pun salteaua între mese, în faţa televizorului. Parchez maşina în faţa restaurantului, las lumina aprinsă şi mesele pe terasă, ca să se vadă că sunt aici. În zonă nu sunt poliţişti şi trebuie să mă apăr singur", ne-a povestit Jose Manuel Martin.

Tabără de ţigani

Proprietarul restaurantului bănuieşte că hoţii sunt ţigani de naţionalitate română. "Erau ţigani şi este foarte probabil să fie români, dar nu vreau să acuz pe nimeni până când poliţiştii nu găsesc autorii", afirmă Jose Manuel. La câţiva metri de restaurantul "El Rincon" se află o tabără de ţigani de naţionalitate română. Peste 30 de persoane, printre care şi copii, trăiesc în rulote şi într-un autocar vechi, lângă tomberoanele de gunoi de la marginea cartierului.

În ultimele luni, spargerile de restaurante din cartier s-au înmulţit. Jose Manuel Martin se teme că hoţii vor da foc restaurantului. "Două localuri din apropiere au fost sparte şi incendiate", a mai afirmat Jose Manuel. Spaniolul este hotărât să doarmă în local până când va fi desfiinţată colonia de ţigani şi cartierul va fi păzit de poliţişti.

Am văzut trei ţigani de 15-16 ani încercând să intre în bar
Jose Manuel Martin,
patron de restaurant

Hoţii erau adolescenţi

În ultimele două luni, hoţii au încercat de două ori să intre în bar. Jose Manuel Martin stinsese luminile în local şi adormise. La un moment dat, el a auzit zgomote, s-a trezit, a aprins lumina şi s-a îndreptat către uşă. Hoţii l-au văzut, s-au urcat într-o maşină şi au fugit. Spaniolul a notat numărul de înmatriculare, dar poliţiştii nu i-au putut identifica pentru că autoturismul era furat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite