”Cei de aici, cei de acolo” – Documentar despre imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Alfredo Llopico a realizat filmul-documentar ”Ecuapop: Cei de aici, cei de acolo”, care a fost prezentat ieri, la Muzeul de Arte Frumoase din Castellon. Personajul principal al

Regizorul Alfredo Llopico a realizat filmul-documentar ”Ecuapop: Cei de aici, cei de acolo”, care a fost prezentat ieri, la Muzeul de Arte Frumoase din Castellon.

Personajul principal al documentarului este un tânăr imigrant ecuadorian care studiază în Spania. El este pasionat de muzică şi lucrează ca dj într-o discotecă.

Fundalul sonor al filmului este dominat de trupa hip hop spaniolă ”Punio en Boka” (n.r. Pumn în gură).

Documentarul se adresează în special elevilor şi studenţilor spanioli care sunt îndemnaţi să analizeze mai atent situaţia imigrantului din Spania şi societatea în care trăiesc, o societate în care trăiesc peste 4,5 milioane de străini.

În film sunt prezentate opiniile pro şi contra ale spaniolilor şi ale străinilor cu privire la fenomenul imigraţiei în Spania.

Scopul documentarului este de a-i informa cât mai corect pe tinerii spanioli despre imigraţie, astfel încât să fie capabili să-şi reevalueze atitudinea faţă de acest fenomen.

În urma vizionării filmului, ei trebuie să decidă dacă ceea ce cred despre imigranţi este corect sau este rodul dezinformării la care au fost supuşi de societatea spaniolă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite