Directorul unui ziar spaniol a schimbat prima pagină de azi, în urma acuzaţiilor de "xenofobie" primite pe Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe prima pagină, "El Periodico de Catalunya" scrisese, în ghilimele, expresiile folosite de poliţia catalană într-un catalog al infracţiunilor distribuit turiştilor pre reţelele de socializare. Printre cei afectaţi de xenofobie, erau şi cetăţenii români.

Cotidianul El Periodico de Catalunya a deschis prima pagină de azi cu titlul "Ghidul pungaşilor din Barcelona", un număr special în care cotidianul publica un raport realizat de Poliţia Catalană Mossos d'Esquadra care ar fi reflectat grupurile de infractori străini care acţionează în oraşul catalan.

"Nu suntem surzi. Vom schimba prima pagină"

Directorul cotidianului, Enric Hernandez, a urcat duminică noapte pe reţeaua socială Twitter prima pagină a ziarului de azi - cum fac mai toţi directorii ziarelor spaniole (El Mundo, La Razon, Publico etc.), toţi prezenţi pe Twitter - şi a declanşat un val de indignare în rândul urmăritorilor de pe site-ul de microblogging. Aceştia au calificat prima pagină a ziarului ca fiind "xenofobă" şi "rasistă", cerându-i directorului "El Periodico" să o schimbe.

"Nu suntem surzi. Pentru a evita neînţelegeri, vom schimba subtitlul de pe prima pagină, pentru a denunţa folosirea jargonului rasist de către Mossos", a scris Hernandez.

Românii de la metrou sunt considerați una din cele patru mari ameninţări asupra turiştilor din Barcelona. Vezi detalii despre acest lucru pe adevarul.es

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite