Dezbatere pe adevarul.es – Trebuie interzis definitiv fumatul în locurile publice?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezbatere pe adevarul.es – Trebuie interzis definitiv fumatul în locurile publice?
Dezbatere pe adevarul.es – Trebuie interzis definitiv fumatul în locurile publice?

Ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez, a declarat astăzi că societatea spaniolă ar accepta o lege care ar interzice fumatul în toate locurile publice. Jimenez se bazează pe un sondaj recent, potrivit căruia 70% din spanioli ar fi de acord cu o asemenea lege.

Într-un interviu acordat pentru postul de radio Cadena SER, Jimenez a declarat că societatea spaniolă ”este suficient de matură” pentru a se putea decide interzicerea totală a fumatului în locurile publice.

”Aproape toată lumea vrea să intre într-un loc în care fumul să nu deranjeze, pentru că este un spaţiu mai atrăgător”, susţine Trinidad Jimenez, adăugând faptul că anual, în Spania, mor aproximativ 55.000 de persoane, victime ale tutunului.

În prezent, conform legii intrate în vigoare la 1 ianuarie 2006, în Spania este interzis fumatul la locurile de muncă şi în localurile publice care au peste 100 metri pătraţi. Legea anti-fumat, cum este ea cunoscută, permite proprietarilor de baruri şi restaurante mai mici de 100 de metri pătraţi să aleagă dacă în localurile lor se poate fuma sau nu. Majoritatea acestora au optat pentru permiterea fumatului.

Fumătorii din Spania protestează şi susţin că şi ei, ca toţi ceilalţi cetăţeni, au drepturile lor.

Intră AICI şi spune-ţi şi tu părerea. Crezi că şi în România ar trebui interzis fumatul în absolut toate locurile publice?

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite