Deşi sunt cei mai numeroşi imigranţi, românii primesc cele mai puţine subvenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eticheta de "profitori" ai sistemului naţional de subvenţii sociale pe care mulţi dintre spanioli o aplică românilor, recent "pedepsiţi" cu reintroducerea permiselor de muncă, nu are susţinere în cifre. Ba din contră!

Românii sunt populaţia imigrantă cea mai numeroasă din Spania, cu circa 864.278 de compatrioţi trăind pe teritoriu iberic. Cu toate acestea, şi în ciuda acuzaţiilor mai mult sau mai puţin voalate şi mai mult sau mai puţin oficiale care suţin că "românii beneficiază şi abuzează de ajutoarele şi indemnizaţiile de şomaj spaniole", noi suntem imigranţii care primim cele mai puţine astfel de subvenţii.

Doar 58.949 de români primesc ajutor sau indeminzaţie de şomaj în Spania. Asta înseamnă 6,82% din totalul compatrioţilor noştri rezidenţi în statul iberic. (Ca o comparaţie, peste 303.000 de români cotizează la Asigurările Sociale spaniole, cei mai mulţi dintre toţi imigranţii).

Marocanii primesc cele mai multe subvenţii pentru şomaj

Deşi românii sunt "vinovaţii de serviciu", marocanii, de exemplu, primesc cele mai multe subvenţii, atât din punct de vedere procentual, cât şi în termeni absoluţi. Aceştia sunt a doua comunitate de străini din Spania ca număr, în jur de 769.920 de persoane. Şi 84.794 dintre ei primesc subvenţii pentru şomaj, adică un procent de 11,01% din total, conform ultimelor date publicate săptămâna trecută de Ministerul Muncii și Imigrației din Spania.

Şi ecuadorienii "apasă" mai greu asupra sistemului de subvenţii spaniol decât românii. Aceştia sunt a treia cea mai numeroasă comunitate de imigranţi din Spania, cu 410.904 persoane, din care 9,31% primesc ajutor sau indemnizaţie de şomaj (38.266 de persoane).

La fel, columbienii, care sunt în număr de 275.977 în Spania. 22.471 dintre aceştia primesc subvenţii din partea statului spaniol (8,14% din total). Procente mai apropiate de ale noastre, deşi tot mai mari, înregistrează bulgarii şi peruanii. Bulgarii, în număr de 164.639 de persoane, beneficiază în proporţie de 7,54% de ajutoare şi indemnizaţii de şomaj (12.423 de persoane), în timp ce 7,25% din totalul celor 138.211 peruani (10.022 de persoane) încasează aceste subvenţii

Vezi pe adevarul.es numărul de rezidenţi - numărul celor care primesc ajutoare şi indemnizaţii de şomaj

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite