De ce au apărut mesaje antiromâneşti tocmai la Badalona?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna trecută, în Spania, la Badalona, un politician a împărţit materiale electorale cu mesajul “nu vrem români”

Cotidianul spaniol “ABC” publică o analiză a circumstanţelor care au dus, în localitatea catalană, la declanşarea scandalului care l-a avut în prim plan pe candidatul Partidului Popular la primărie, Garcia Albiol, şi mesajele sale rasiste la adresa românilor.
Principalul motiv pentru care s-a ajuns la această situaţie îl reprezintă, fără îndoială, caracterul lui Garcia Albiol. Preşedintele PP Badalona are un lung istoric de "scăpări" xenofobe în întreaga sa carieră politică, dar votanţii spanioli nu îl mai iau de mult în serios ca politician.

Candidează fără succes de aproape 20 de ani

Albiol încearcă zadarnic, din 1991, să ajungă primar. În afară de tema"imigranţii sunt răi", el nu a propus niciodată nimic altceva pe scena politică.
Un alt motiv îl reprezintă însă şi numărul mare de infracţiuni comise de compatrioţii noştri în oraşul catalan. Pe acest fond, Albiol şi-a început ofensiva împotriva românilor, cu speranţa că astfel va putea să-şi atragă de partea sa cât mai mulţi votanţi.
Statisticile infracţiunilor comise de români la Badalona îi furnizează lui Garcia Albiol, politicianul PP care a împărţit pliante electorale xenofobe cu mesajul "nu vrem români", “circumstanţe atenuante” pentru a putea apoi chiar şi generaliza - "Românii din Badalona comit majoritatea infracţiunilor din oraş", notează “ABC”.

Aceleaşi cifre îi contrazic însă afirmaţia conform căreia "Toţi românii din Badalona sunt delincvenţi".
De ce? Aşa cum remarcă şi jurnaliştii cotidianului ABC, infracţionalitatea din Badalona se înscrie în media oricărui alt oraş catalan, nefiind vorba de nici un pol al delincvenţei din regiune, aşa cum încerca să dramatizeze situaţia preşedintele PP din oraş, Xavi Garcia Albiol.


Află pe adevarul.es cât la sută din totalul infracţiunilor comise la Badalona au autori cetăţeni români


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite