Darurile de Crăciun, deja cumpărate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi compatrioţi au preferat să achiziţioneze din timp cadourile de sărbători pentru cei dragi, unii chiar cu două luni înainte. Doar 22% din părinţi nu ştiu când vor merge la cumpărături sau au afirmat că au lăsat, pe ultima săptămână, procurarea darurilor pentru cei mici, conform unui sondaj.

Cristina Stratula (39 de ani), originară din Paşcani, Iaşi, este una dintre mămicile din Madrid care se grăbesc să ia din timp cadourile pentru Crăciun.

Ea îşi face cumpărăturile în primele zile ale lunii decembrie. Tânăra susţine că nu va avea bătăi de cap cu alegerea cadoului: „În fiecare an, Bianca scrie o scrisoare către Moş Crăciun sau, mai nou, conform tradiţiei spaniole, către Regii Magi.

Anul acesta încă nu a scris-o, dar am aflat că ar vrea o consolă Wii". Pentru acest cadou, mama Biancăi va scoate din buzunar aproximativ 250 de euro.

Braşoveanca Mihaela Lazăr (37 de ani) se grăbeşte să‑i cumpere fiului său Victor (10 ani) maşinuţa Ferrari cu telecomandă pe care acesta a văzut-o într-un magazin. Tot la începutul lunii decembrie, a programat şi ea să meargă la cumpărături, încercând să împuşte doi iepuri dintr-un foc: cadoul de Moş Nicolae şi cel de Moş Crăciun.

„De Moş Nicolae nu m-am gândit ce-i voi lua. Probabil haine şi dulciuri. De Crăciun îi voi cumpăra o maşină roşie, ca să fie în ton cu Moş Crăciun", a afirmat românca, stabilită de cinci ani în Madrid.

78% din părinţi au deja cadourile cumpărate

Conform unui studiu realizat de Disney Store, o divizie a The Walt Disney Company, 78% din părinţi cumpără cadourile încă din primele zile ale lunii decembrie.

Dintr-un total de 5.282 de persoane care au participat la acest studiu, 40% au afirmat că au luat darurile încă de la sfârşitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie.

Alţii, în procent de 38%, nu o lasă nici ei pe ultima sută de metri, preferând să viziteze magazinele chiar la începutul lunii decembrie. Lor li se alătură „întârziaţii" (6%), care cumpără cadourile în ultima săptămână.

Restul părinţilor (16%) au afirmat că nu vor face cadouri sau nu au ştiut să răspundă când vor merge la cumpărături.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite