Dansuri din buric si mămăliga tigănească în Castellon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zornăit de salbe, sclipiri de bănuţi împletiti în păr şi dansuri din buric pe ritmuri de muzică ţiganească au încântat privirile câtorva curioşi care s-au adunat în amurgul serii de

Zornăit de salbe, sclipiri de bănuţi împletiti în păr şi dansuri din buric pe ritmuri de muzică ţiganească au încântat privirile câtorva curioşi care s-au adunat în amurgul serii de sâmbătă, în Piaţa Spania, din Castellon de la Plana.

Cu ocazia festivităţilor organizate de Consulatul României în Castellon, sub titulatura "România - o ţara de 10", în faţa centrului comercial El Corte Ingles, au dansat câţiva membri ai Asociaţiei Romilor, dar şi câteva fete ale Asociaţiei Imigranţilor din Tările de Est, îmbrăcate în ţigănci.

"Sărbatoarea ţigănească" a atras privirile curioşilor care au trecut prin zonă, atât români, cât si spanioli. Ritmurile muzicii i-au făcut pe câţiva admiratori sa bată pasul mărunt pe loc.

Timp de aproape o oră, în Piaţa Spania, pe acordurile ţiganeşti, s-au tot ridicat fustele viu colorate asortate cu sutiene cu paiete si bănuţi sclipitori.

Nu a lipsit de la eveniment nici consulul României din Castellon, Liviu Popa, care a fost prins în vâltoarea dansului si apoi a dat o mâna de ajutor la pregătirea mămăligii care urma sa fie servită cu sarmalele aduse de cei de la Asociatia Romilor.

În final, oacheşele ţigănci i-au invitat pe toţi cei prezenţi în mica piaţetă la dansul din buric. Astfel, pentru câteva minute, atmosfera din mica piaţa a fost parcă o secvenţă decupată din celebrul film al lui Lotreanu, "Satra".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite