Un profesor român din Spania, inclus în celebra enciclopedie americană "Who's who"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Munteanu Colan este inventatorul termenului "rumañol", pentru amestecul de română şi spaniolă folosit în vorbirea curentă de unii români stabiliţi în Spania, şi realizatorul primului dicţionar român-spaniol.

Dan Munteanu Colan, şeful catedrei de Filologie Romanică a Universităţii din Las Palmas de Gran Canaria (Insulele Canare), consideră că i-a fost recunoscută "toată traiectoria profesională" atunci când a fost inclus în cea de-a 28-a ediţie a enciclopediei americane "Who's who in the world". Pentru el, este vorba de "un adevărat premiu internaţional", scrie Canarias al dia.

Respectiva publicaţie cuprinde biografiile diverselor personalităţi din diferite domenii. Este publicată în fiecare an şi de data aceasta l-a inclus şi pe profesorul spaniol de origine română, personalitate extrem de implicată în cercurile artistice şi culturale ale localităţii canare.

Munteanu Colan a profitat de întâlnirea în care s-a făcut publică apariţia sa în această enciclopedie pentru a opina despre candidatura oraşului Las Palmas de Gran Canaria la titlul de "capitala culturii europene": "Trebuia pregătită mai din timp şi cu mai multă ardoare această candidatură".

Citeşte pe adevarul.es cine este Dan Munteanu Colan şi află prin ce s-a făcut remarcat în domeniul culturii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite