Noua Dacia îi atrage pe spanioli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandero va fi comercializat începând cu sfârşitul lunii iulie, iar directorii reprezentanţelor auto Renault se aşteaptă la "o avalanşă "de clienţi spanioli. Grupul Renault din

Sandero va fi comercializat începând cu sfârşitul lunii iulie, iar directorii reprezentanţelor auto Renault se aşteaptă la "o avalanşă "de clienţi spanioli.

Grupul Renault din Spania, care se ocupă de comercializarea maşinilor Dacia, pregătise ziua de 11 iunie a.c. ca pe o sărbătoare pentru toţi cei care îndrăgesc maşinile româneşti şi, în special, noua Dacia Sandero. Însă, greva transportatorilor din Spania a făcut ca acest eveniment să aibă loc. Lansarea a avut loc la data de 27 iunie.

Comenzi prin internet

Acest nou model a fost lansat anul trecut în America de Sud, unde s-au vândut aproximativ 40.000 de unităţi. În 2008, s-a preconizat comercializarea Sandero în Europa, iar în 2009 se va produce în Maroc, Africa de Sud şi Rusia.

"Prin Dacia Sandero, Grupul Renault lansează o nouă etapă a programului Logan, care a început în anul 2004 cu obiectivul de a comercializa un autoturism de tip low-cost". Însă, acest nou model ne-a surprins pe toţi, deoarece este sora mai frumoasă a Daciei Logan", a declarat Juan Antonio Fernandez, directorul general Renault Spania.

Dealtfel, Fernandez a afirmat că spaniolii sunt cei care se interesează cel mai adesea de această marcă, românii nefiind impresionaţi de "avansurile" firmei Dacia şi că, au început să primească deja comenzi prin internet.

Sandero va fi a cincea maşină comercializată de firma Renault şi va fi lansată, în Spania, în trei modele (Base, Ambiance şi Laureate) şi cu două tipuri de motorizare (1,4 litri, 75 CP şi 1,6 litri, 90 CP). Preţurile maşinii se situează între 7.700 şi 9.900 de euro, în funcţie de diversele accesorii pe care cumpărătorul vrea să le adauge produsului de serie.

Jesus Alvarez, director de vânzări la Casa Renault din Castellon afirmă: "Chiar dacă greva transportatorilor a dat peste cap planurile noastre de comercializare a Daciei Sandero acum două săptămâni, suntem mulţumiţi de numărul de clienţi. Aproximativ 60 de spanioli care au văzut anunţul la televizor au venit să se intereseze de preţul maşinii pe care, ulterior, vor să o cumpere."

Dealtfel, Alvarez susţine că sunt puţine autoturisme, din aceeaşi gamă, mai ieftine: "Chevrolet Matiz ( de la 6.885 euro) şi Fiat Panda (de la 6.045 de euro) pot fi două exemple, dar mult mai mici şi fără atâta putere de tracţiune."

Alejandro Murciano (30 de ani), din Valladolid, spune: "Sandero este foarte frumos şi sunt sigur că se va vinde ca pâinea caldă. Acest interior bicolor îi dă un aspect foarte elegant, iar eu abia aştept să-l pot vedea expus la magazinele Renault, cât mai curând posibil". Murciano este posesorul unei Dacii Logan de aproximativ patru ani şi se arată mulţumit de prestaţiile maşinii, pe care o consideră o bună investiţie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite