Cursurile şcolare, amânate din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comunitatea Galicia: oamenii au ieşit pe străzi, la deszăpezit
Comunitatea Galicia: oamenii au ieşit pe străzi, la deszăpezit

Temperaturile sub -10 grade Celsius, viscolul şi zăpada abundentă din ultimele zile au dus la amânarea cu o zi a redeschiderii şcolilor din Galicia.

La începutul săptămânii, aproape 9.600 de elevi din cele patru provincii ale comunităţii din nord-vestul Spaniei nu au avut cum să ajungă la ore din cauza ninsorii abundente şi a gheţii care au blocat circulaţia pe mai multe drumuri, autobuzele şcolare rămânând înzăpezite.

Nici în Comunitatea Madrid situaţia nu a fost mai bună. Şcolile madrilene şi-au deschis porţile, dar mulţi elevi nu au participat la cursuri, din cauza vremii. Autorităţile au decis ca orele să se desfăşoare normal doar în unităţile de învăţământ în care profesorii şi elevii au putut ajunge.

Liviu Petrache (13 ani), originar din Iaşi, locuieşte în localitatea madrilenă Aldea del Fresno şi studiază la o şcoală din orăşelul Villa del Prado. El nu a fost, ieri, la cursuri, din cauza zăpezii depuse pe şoselele madrilene.

„Nu am fost la ore luni pentru că nu a venit autobuzul şcolar. Este prima dată când nu merg la şcoală din cauza zăpezii. A mai nins până acum, dar niciodată atât de mult", a spus elevul.

De asemenea, în Comunitatea Madrid, examenele programate luni pentru studenţii de la Universităţile Alcala, Autonomă şi Rey Juan Carlos au fost amânate, la fel ca şi probele practice care trebuiau susţinute de elevii şcolilor de şoferi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite