Cristian Valer: „Nu mi-am dat demisia, încă sunt şofer“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Valer: „Nu mi-am dat demisia, încă sunt şofer“
Cristian Valer: „Nu mi-am dat demisia, încă sunt şofer“

Cristian Valer (29 de ani) a povestit experienţa prin care a trecut în ultima săptămână. În urmă cu opt zile, românul stabilit în Galicia a câştigat 7,7 milioane de euro la loteria „La Primitiva“.

Citiţi şi:


Un şir de întâmplări, nefericite la prima vedere, l-au ajutat pe compatriotul nostru să dea lovitura la loterie şi să devină din şofer de camion, milionar. De exemplu, dacă în urmă cu câţiva ani ar fi avut bani să-şi cumpere un bilet de avion către România, nu ar mai fi avut ocazia să joace la loteria spaniolă.

Numerele câştigătoare - 3, 20, 27, 35, 42 şi 47-au fost alese la întâmplare, cu ochii închişi. Reporterul „Adevărul” a petrecut o zi alături de proaspătul milionar, timp suficient pentru a-şi da seama că Valer, aşa cum îi stă bine unui ardelean, a rămas un om cu capul pe umeri, deşi s-a îmbogăţit peste noapte. Bărbatul duce în continuare aceeaşi viaţă liniştită, la fel ca în ultimii ani.

Adevărul: Care a fost prima ta reacţie în momentul în care ai aflat că ai câştigat?

Cristian Valer: M-am speriat! M-am albit şi am început să tremur!

Ai căzut pe jos, aşa cum se spune prin sat ?

Nu! Nu am căzut. Sunt doar zvonuri. Biletul i-l dădusem vânzătoarei, să-l verifice. Când am văzut că este câştigător, i l-am smuls din mână şi am fugit. Apoi am sunat la bancă. Chiar dacă era duminică, a venit directorul, a deschis banca şi l-a băgat într-un seif. Ei s-au ocupat apoi de tot. După aceea, am fost liniştit.

Pe cine ai sunat prima dată?


Nu-mi aduc aminte precis. Ştiu că m-a sunat prietenul meu Bebe şi mi-a zis că a auzit că a câştigat un român la loterie. I-am spus că eu sunt ăla şi nu m-a crezut. Credea că râd de el. Chiar mi-a zis că eu nici nu ştiu ce este aia „La Primitiva”. Dar eu mai jucasem de atâtea ori.

De ce ai negat faptul că tu eşti câştigătorul, atunci când lumea te întreba pe stradă?

Pur şi simplu n-am vrut să se ştie. Am vrut să fiu cât mai discret.

Ce vei face acum?

Mai întâi, voi lua o vacanţă. Apoi mă voi gândi.

Care era visul tău în urmă cu câţiva ani?

Să-mi iau o maşină.

Reprezintă ceva pentru tine acele numere?

Nimic! Pur şi simplu a fost noroc. Am închis ochii şi le-am pus cu pixul.

Le jucai des?

De vreo şase luni le-am jucat mereu pe aceleaşi. 

Ce ai lucrat în România?

Am fost şofer de TIR pe rutele de transport internaţional.

image

Românul milionar trăieşte într-un sat cu 9.000 de locuitori

De ce ai plecat în Spania, acum şase ani?

Am mers la un prieten, în Murcia. Vreo patru luni am pus folii de plastic pe solare. Câştigam puţin, cam 30 de euro pe zi. Am plecat de acolo. Am venit la sora mea, în Galicia, ca să-mi dea bani să plec acasă. Nu avea şi am rămas aici. Un an am lucrat la o fermă de vaci. Nu era altceva de lucru pe atunci. În construcţii se lucra doar dacă aveai contract de muncă.

Câştigam 500 de euro, iar pe chirie dădeam vreo 160 de euro. Între timp, proprietarul fermei mi-a făcut acte şi m-am angajat şofer pe o maşină de lapte. Apoi am lucrat şofer pe un camion care toarnă asfalt, la firma unde lucrez acum.

Vrei să spui unde ai lucrat?

Nu! Nu mi-am dat demisia, încă sunt şofer. Înainte de a câştiga, mă aflam de câteva zile acasă. Terminasem o lucrare şi aşteptam un telefon, să începem altă lucrare. Dar eu luam salariu normal. Nu eram în şomaj, doar aşteptam să se deschidă o altă lucrare. 

Şi i-ai anunţat că pleci?

Le-am spus că momentan plec doar în vacanţă.

Dar şefii tăi nu ştiu că au un angajat milionar?

Ba da. Au aflat între timp. Eu intenţionam să mai lucrez trei-patru luni, până se mai linişteau treburile şi apoi voiam să dispar.

Îţi vine să crezi că eşti milionar?

Nu! Încă nu realizez asta. Nu m-am schimbat cu nimic. Sunt acelaşi ca şi înainte. Gândesc la fel.

Îţi este frică de reacţia oamenilor, acum, că eşti milionar?

Nu! Mă tratează toată lumea la fel ca înainte. Cu toţii mă cunosc, mă felicită şi mă susţin.

Ai mai câştigat până acum la loto?

Da, dar niciodată o sumă mare. Cel mult 70 de euro. Duminica trecută, după ce luasem milioanele de la „La Primitiva„ am fost foarte aproape de a câştiga un bilet mare şi la „Quiniela”, Pronosportul spaniolilor. Era un bilet jucat împreună cu prietenii mei.

Am fost foarte aproape de a ne ieşi 14 rezultate din 15 şi să luăm peste 10.000 de euro. Villareal a făcut egal şi ne-au ieşit doar 13 rezultate. 

Mama sa nu l-a crezut că a câştigat

Adevărul:  Cum au reacţionat cei de acasă?

Cristian Valer: Am vorbit cu mama după câteva ore şi nici ea nu m-a crezut. Tocmai venise de la biserică. Am întrebat-o dacă s-a rugat şi pentru mine. A zis că în fiecare zi se roagă pentru toţi copiii ei.

I-am spus: „Păi, te-ai rugat bine, pentru că am câştigat la loterie”. Nu m-a crezut. I-am spus suma şi m-a întrebat: „Sunt bani mulţi?”. Săraca, ea nici nu ştia cât reprezintă. I-am spus că sunt foarte mulţi.

Unde pleci în vacanţă?

Nu ştiu sigur. Dar voi pleca împreună cu familia într-o vacanţă. Părinţii mei nu au fost niciodată într-o vacanţă, nici măcar până la mare. Vreau să mă deconectez şi să-mi reaşez gândurile.

 Ce te-a deranjat cel mai mult în perioada asta?

Că în presă s-au spus multe minciuni despre mine. Şi că aş fi dat eu interviuri. Nu este adevărat. Singurele declaraţii le-am dat pentru voi. Ăsta este primul interviu pe care-l dau. M-a impresionat foarte mult ce au spus prietenii mei despre mine, în „Adevărul”. Când mi-a citit mama la telefon ce scria, mi-au dat lacrimile.

Am înţeles că eşti un microbist înfocat. Ce echipă preferată ai?

Real Madrid.

Şi din România?

Nu-mi place fotbalul din România.

 Nu eşti tentat să investeşti în fotbal?

În niciun caz. Nu fac eu aşa ceva.


Află în adevărul.es de la cine au aflat locuitorii din Silledia despre câştigătorul de la loto

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite