Creşte numărul româncelor maltratate în familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> În doi ani au fost înregistrate peste 10.000 de ordine de interdicţie. În anul 2007, 25% din cazurile de violenţă domestică înregistrate în rândul femeilor imigrante au avut ca victime

>> În doi ani au fost înregistrate peste 10.000 de ordine de interdicţie.

În anul 2007, 25% din cazurile de violenţă domestică înregistrate în rândul femeilor imigrante au avut ca victime românce. Datele ne-au fost oferite de Oficiul de Asistenţă a Victimelor Violenţei Domestice.

În cei doi ani de când funcţionează în judecătorii Departamentul de Combatere a Violenţei împotriva Femeii, au fost solicitate mai mult de 10.350 de ordine de interdicţie de către persoane de origine română. În timp ce cazurile cu adevărat grave nu pot fi prevăzute - nu a scăzut numărul de morţi -, după cum informează Garda Civilă, s-a declarat că un procentaj de 50% din plângerile depuse nu apar în urma unor situaţii autentice de pericol, ci sunt legate doar de crize din căsnicie.

În Spania, victimele violenţei domestice pot obţine consultanţă despre demersurile ce trebuie urmate pentru reclamarea abuzului, apelând numărul de telefon gratuit 900191010.

De aici, este îndrumată spre un centru sanitar, unde, în urma unei examinări medicale, i se va elibera un certificat de constatare. Victima poate reclama agresiunea la secţiile de poliţie, prezentând ca dovezi certificatul medical şi alte probe, în cazul în care le deţine.

Dacă femeia are probleme cu cel reclamat din cauza depunerii denunţului, se poate adresa Institutului pentru Femei, unui Centru de Informare despre Drepturile Femeii sau Oficiului pentru Egalitate din fiecare comunitate autonomă, solicitând un ordin de interdicţie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite