Cel mai mizerabil loc din Spania: "Coteţul" ţiganilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ABC
Foto: ABC

Jurnaliştii spanioli de la ABC au publicat un articol despre tabăra de ţigani români "El Gallinero" ("Coteţul") din apropierea oraşului Madrid.

"Copii desculţi, dezbrăcaţi, umblând printre gunoaie, material de construcţii furate şi mulţi, mulţi şobolani. Nu, nu ne aflăm într-un târg din Rio de Janeiro; nu, acesta este "Coteţul", o aşezare românească situată la 12 km de Puerta del Sol, în apropiere de Madrid.", aşa începe reportajul din ABC.

Dintre toate aşezările spaniole acesta era probabil cel mai mizerabil loc." În acest loc macabru timpul pare oprit în loc". Autorităţile nu se pot pune de acord asupra numărului de ocupanţi ai taberei, însă se vorbeşte despre 70 de barăci, 90 de familii, 300 de persoane, 200 de copii.

Dintre aceştia, doar 76 sunt înmatriculaţi la şcoală. Nu s-au aşezat niciodată într-o bancă şi probabil mulţi nici nu o vor face, deşi sunt înregistraţi ca elevi. De altfel, e de ajuns să treci prin tabără într-o zi din săptămână, pe la ora 11 a dimineţii, ca să vezi că pe acolo sunt mai mulţi copii decât adulţi, scriu junaliştii spanioli.

De altfel, de pe la 10 ani, sunt trimişi de propriii părinţi să cerşească, să fure din buzunare sau chiar să intre în apartamentele de lux din Salamanca, pentru ca familia să vândă apoi "prada", potrivit ABC.

Citeşte pe adevărul.es de ce le e teamă spaniolilor să-i expulzeze pe români.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite