Costel - restul lumii: 7-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenorul Costel Busuioc a câştigat semifinala concursului tv "Fiii lui Babel", învingând a şaptea oară consecutiv Costel Busuioc s-a clasat pe primul loc, miercuri seară, în semifinala

Tenorul Costel Busuioc a câştigat semifinala concursului tv "Fiii lui Babel", învingând a şaptea oară consecutiv

Costel Busuioc s-a clasat pe primul loc, miercuri seară, în semifinala concursului "Fiii lui Babel". Românul a interpretat "La donna e mobile". Adversarii lui Costel sunt din Siria, Togo, Mexic, Ecuador, Venezuela şi Cuba. La următoarea gală, Costel Busuioc va interpreta "Brindissi".

Costel şi-a stăpânit cu greu emoţiile la gala de miercuri a concursului: "Toată lumea se aşteaptă ca eu să câştig şi nu aş vrea să dezamăgesc. Nu e uşor, aşa că pe scenă voi cânta fără să mă gândesc la nimic", a spus Costel înainte de semifinală. Aflat din nou în fruntea clasamentului, a primit câte opt puncte din partea juriului şi a spectatorilor şi zece din descărcarea melodiei de la ediţia anterioară.

Un "ambasador" al României

Săptămâna trecută, prietenii şi fanii lui Costel au lipit afişe în Madrid, Coslada şi Alcala de Henares, în cabine telefonice, baruri şi în staţiile de autobuz. Românii sunt îndemnaţi să-l voteze pe Costel, ca să-l ajute să câştige concursul. Chiar dacă afişele sunt în limba română, mulţi hispanici au înţeles textul.

Spaniolul Dario Valverde este proprietarul unui bar din Madrid, în care au fost puse afişe cu Costel. "Din text mi-am dat seama că este o emisiune difuzată la TVE 2. Din curiozitate, am văzut programul, mi-a plăcut cum a cântat şi l-am votat.", a afirmat Dario.

În comunitatea românească, tenorul este considerat un "ambasador" al României. "Avem nevoie de astfel de persoane pentru a schimba imaginea României în Spania. Costel Busuioc îi reprezintă pe românii din întreaga ţară", spune Gelu Vlasin, responsabilul de Imagine Federaţiei Asociaţiilor de Imigranţi Români. Claudiu Negreanu (22 de ani) din Madrid: "Sunt mândru că unul de-al nostru este atât de talentat. Şi eu lucrez în construcţii şi mă bucur când colegii mei spanioli îl laudă pe Costel".

Presa spaniolă, despre succesele românului

"Zidar în Spania, o nouă stea în România, datorită show-ului <> ", scrie "El mundo" despre Costel Busuioc. Se precizează şi că ministrul român al culturii, Adrian Iorgulescu, i-a oferit lui Costel o bursă de studii la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, pentru ca acesta să-şi perfecţioneze tehnica.

Site-ul terra.es aminteşte că românul a câştigat toate cele şapte gale ale concursului: "Triumful tenorului-zidar denumit <> se datorează prestigioasei sale voci, puterii de muncă şi ambiţiei de a se perfecţiona continuu".

Publicaţia on-line vertele.es îl numeşte pe Costel "lider absolut al concursului", menţionând că accesările din România ale site-ului "Hijos de Babel" reprezintă 32% din total, în timp ce vizitele din Spania nu depăşesc 30%.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite