Costel Busuioc a plâns după ce şi-a ascultat albumul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul şi-a cumpărat primul său disc, chiar în seara în care albumul a fost lansat pe piaţa spaniolă CD-ul costă 11.50 euro şi se vinde în toate magazinele de muzică din Spania.

Românul şi-a cumpărat primul său disc, chiar în seara în care albumul a fost lansat pe piaţa spaniolă

CD-ul costă 11.50 euro şi se vinde în toate magazinele de muzică din Spania. "Colegii mi-au spus că aduce noroc să-ţi cumperi discul din banii tăi.

Când am ajuns acasă, am ascultat toate melodiile şi am plâns de emoţie. Eu, Costel, care păşteam oile în România, am scos un disc în Spania. Oricine în locul meu ar fi fost la fel de emoţionat", a declarat tenorul. Potrivit contractului semnat cu Sony Music BMG, românul va înregistra încă două discuri.

El a ales melodiile de pe primul său album în colaborare cu producătorul său, Jose Ramon Florez. Costel este bucuros că a avut ocazia să interpreteze genul de muzică preferat şi susţine că nu va cânta manele niciodată. "Nimeni din familia mea nu ascultă manele, pentru că nu ne place acest gen de muzică, dar fiecare cântă ceea ce îi place", a spus Costel.

Bursă lunară de 2.000 de dolari

Faptul că a ieşit învingător la concursul "Fiii lui Babel" a adus multe schimbări în viaţa lui Costel Busuioc. Prin intermediul fundaţiei pe care o patronează, omul de afaceri Dinu Patriciu i-a oferit lui Costel Busuioc o bursă lunară în valoare de 2.000 de dolari, sumă cu care tenorul îşi acoperă toate cheltuielile.

Fostul zidar a început cursuri de italiană, engleză, spaniolă, iar pe viitor doreşte să participe la ore de limba română, pentru a vorbi foarte corect limba maternă. De două ori pe săptămână, Costel ia lecţii de canto, de teorie şi solfegiu, iar săptămânal, de ritmică.

El s-a mutat într-un apartament din cartierul Puerta de Toledo, din Madrid. Tenorul a decis să locuiască singur, deoarece trebuia să exerseze şi nu vroia să-şi deranjeze colegii de apartament. Noii săi vecini l-au recunoscut şi le face plăcere să îl audă cântând. "Exersez cam şapte ore pe zi. Din când în când, îmi mai bat vecinii la uşă şi îmi spun: "Costel, mai schimbă melodia asta, că ne-am cam plictisit", povesteşte tenorul.

Vrea să cânte cu Nico

Costel Busuioc are mai multe propuneri pentru viitoarele sale concerte. Una dintre ele este de a cânta împreună cu Julio Iglesias. Managerii Sony BMG au în proiect un concert în România, susţinut de Costel Busuioc şi Julio Iglesias.

Organizatorii doresc ca spectacolul să aibă loc la Bucureşti, în ziua de 19 iulie, dar, deocamdată, nu a fost obţinută confirmarea din partea lui Julio Iglesias. De asemenea, managerii de la casa de discuri doresc ca în vara aceasta să organizeze un spectacol cu tenorul român în Statele Unite.

Costel Busuioc a urmărit concursul Eurovision şi i-ar plăcea să susţină un concert cu Nico. "Mi-a plăcut cum au cântat Nico şi Vlad Miriţă şi cred că ar fi meritat să se claseze pe unul dintre primele trei locuri. Ar fi o onoare pentru mine să cânt cu Nico, pentru că este o mare artistă", a spus Costel Busuioc.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite