Cordoba: Orar de vară în construcţii, şapte ore pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În provincia Cordoba, Confederaţia Sindicatelor (CCOO) şi patronatul din construcţii au semnat un acord prin care s-a stabilit orarul zilnic al muncitorilor din acest sector, pentru sezonul de

În provincia Cordoba, Confederaţia Sindicatelor (CCOO) şi patronatul din construcţii au semnat un acord prin care s-a stabilit orarul zilnic al muncitorilor din acest sector, pentru sezonul de vară. Timp de 49 de zile, în perioada 23 iunie- 29 august, programul de lucru al celor 35.000 de muncitori va fi de şapte ore.

Dacă temperatura se va menţine ridicată şi după data de 29 august, o comisie sindicală va organiza o întrevedere cu reprezentanţii patronatului din construcţii şi, de comun acord, se va stabili prelungirea perioadei de lucru cu orar redus.

La adoptarea acestei măsuri a contribuit creşterea ratei accidentelor de muncă în perioada de vară, majoritatea celor afectaţi fiind imigranţii. "Căldura excesivă, lipsa de calificare a imigranţilor, precum şi încadrarea acestora în posturile care prezintă cel mai ridicat nivel de periculozitate conduc la numeroase accidente mortale la locul de muncă, în acest domeniu.

De la începutul acestui an şi până în prezent, 33% dintre muncitorii care au decedat la locul de muncă au fost spanioli, iar 66%, străini, toţi români", a declarat Antonio Ortega, şeful comisiei de Sănătate a Muncii din cadrul CCOO, Cordoba. Printre cei care au suferit cele mai multe accidente de muncă uşoare sau grave, însă nu mortale, pe parcursul anului trecut, s-au numărat românii, marocanii, ecuadorienii şi columbienii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite