Cordoba: Majoritatea cerşetorilor sunt români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada Sărbătorilor de iarnă, autorităţile din Cordoba au luat măsuri speciale pentru prevenirea cerşetoriei în rândul copiilor. Încă de la începutul lunii decembrie, cinci

În perioada Sărbătorilor de iarnă, autorităţile din Cordoba au luat măsuri speciale pentru prevenirea cerşetoriei în rândul copiilor.

Încă de la începutul lunii decembrie, cinci asistenţi sociali din cadrul Primăriei se află pe străzile din oraş pentru a informa femeile care cerşesc cu copii în braţe despre riscurile la care îi expun pe micuţi în aceste condiţii.

De asemenea, a fost amenajată o aulă specială şi o grădiniţă în care aceşti copii pot primi îngrijiri în perioada Sărbătorilor.

În prezent, 13 copii care erau folosiţi la cerşit se află în aula specială, iar 20 în grădiniţa Felix Ortega, unde vor rămâne până la terminarea vacanţei de iarnă. Pentru adulţi au fost deschise toate adăposturile pentru săraci.

Reprezentanţii Primăriei se vor întâlni, săptămâna viitoare, cu reprezentanţii comunităţilor religioase şi de imigranţi pentru a găsi soluţii eficiente de prevenire a cerşetoriei.

Potrivit asistenţilor sociali, majoritatea cerşetorilor din Cordoba sunt români.

Ana Moreno, consiliera pe probleme sociale din cadrul instituţiei a declarat că, în comparaţie cu anii precedenţi, cazurile de cerşetorie au scăzut considerabil. Totuşi, se vor lua în continuare măsuri de prevenire a acestui fenomen.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite