Copiii imigranţi din şcolile spaniole sunt cei mai integraţi din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu întocmit de Reţeaua de Informare despre Sistemul Educativ din Europa (Eurydice), Spania este ţara europeană care se ocupă cel mai mult de rezolvarea problemelor

Potrivit unui studiu întocmit de Reţeaua de Informare despre Sistemul Educativ din Europa (Eurydice), Spania este ţara europeană care se ocupă cel mai mult de rezolvarea problemelor sociale ale elevilor. Şcolile spaniole dispun de personal specializat în integrarea imigranţilor şi a elevilor cu probleme de adaptare.

Potrivit studiului, centrelor educative din Spania nu li se cere numai îmbunătăţirea rezultatelor la învăţătură ale elevilor, ci şi rezolvarea problemelor sociale ale acestora. Încă din 1996, cadrele didactice şi specialiştii din unităţile de învăţământ spaniole sunt responsabili de integrarea elevilor imigranţi şi a celor cu nevoi speciale.

Pedagogii fac legătura între şcoală şi familie şi se pun în contact cu părinţii, în cazul în care copiii lipsesc de la ore sau au conflicte cu colegii şi profesorii.

Acelaşi studiu, realizat în 27 de ţări europene, arată faptul că personalul şcolilor din Spania se ocupă cel mai mult de integrarea elevilor, urmaţi de cei din Italia, Anglia şi Republica Cehă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite