Condamnat să nu-i mai vorbească soţiei doi ani de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a proteja o româncă bătută de soţ, judecătorii spanioli i-au interzis bărbatului să se apropie şi să i se adreseze timp de doi ani. Un român din Molvizar (Granada) a fost

Pentru a proteja o româncă bătută de soţ, judecătorii spanioli i-au interzis bărbatului să se apropie şi să i se adreseze timp de doi ani.

Un român din Molvizar (Granada) a fost obligat de judecătorii spanioli să păstreze o distanţă mai mare de 500 de metri de soţia sa şi să nu vorbească cu ea timp de doi ani.

Constantin Vasile S. (32 de ani) şi-a adus nevasta în Spania în luna iulie a anului trecut. Imediat după ce femeia a ajuns în localitatea Molivizar, soţul i-a luat paşaportul şi a obligat-o să se prostitueze. Femeia a reuşit săptămâna trecută să fugă şi s-a ascuns în casa unei vecine, care a anunţat Garda Civilă. Oamenii legii au transportat-o la spital, unde a rămas internată timp de patru zile.

Autorităţile de la Judecătoria numărul unu din Motril (Granada) l-au condamnat pe Constantin Vasile S. la trei ani de închisoare pentru proxenetism şi unul pentru vătămare corporală şi a primit o amendă de 6.480 de euro.

"Decizia a fost luată pentru a-l împiedica pe agresor să fie tentat să o lovească din nou pe femeie. Dacă cei doi nu au niciun fel de contact, este dificil ca el să repete fapta.

Măsura s-a luat şi pentru ca românca să se simtă protejată de lege şi să stea liniştită, fără teama de a fi lovită din nou", a declarat avocatul Maria Jesus Reina Gomez.

Bărbatul va purta o brăţară specială

Femeia trebuie să anunţe Poliţia Locală în cazul în care soţul se apropie de ea. Până la sfârşitul anului, persoanelor care au primit ordin de restricţie li se va pune o brăţară cu senzori, conectată la un receptor al Poliţiei. În cazul în care agresorul se apropie de victimă, se declanşează o alarmă şi oamenii legii intervin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite