Concurs de povestiri: ”Los draculines” o ajută pe românca Ionela

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul campaniei ”O jucărie. O iluzie”, postul naţional de radio din Spania a organizat un concurs literar de creaţie pentru elevi. Peste 18.000 de copiii au creat ”povestiri

În cadrul campaniei ”O jucărie. O iluzie”, postul naţional de radio din Spania a organizat un concurs literar de creaţie pentru elevi.

Peste 18.000 de copiii au creat ”povestiri solidare”, în care au prezentat diverse situaţii prin care exemplifică valorile concursului: toleranţă, solidaritate, convieţuire culturală, integrare şi dreptul copilului la joc.

Concursul ”O jucărie.O iluzie” a fost câştigat de 16 elevi de clasa a II-a, de la Colegiul Virgen de Olmacedo, din localitatea Olvega. Povestirea intitulată ”Los Draculines” o are ca protagonistă pe Ionela, o fetiţă din România, care se înscrie la şcoala la care învaţă Manuel şi prietenii săi.

Pentru că Ionela nu vorbea limba spaniolă, era foarte retrasă şi nu comunica cu niciunul din colegii săi.

Pentru a o integra în grupul lor, elevii spanioli încearcă diferite modalităţi, ajungând chiar să se deghizeze în Dracula, însă fetiţa se sperie.

Într-un final, la sfatul bunicului lui Manuel, copiii, îmbrăcaţi tot cu costume de Dracula, o invită pe Ionela să se joace cu toţii cu mingea.

Astfel, unul dintre jocurile universale ajută la depăşirea barierelor lingvistice şi a diferenţelor culturale, conform argumentului povestirii create.

În 13 decembrie, câştigătorii trofeului şi elevii altor două şcoli premiate au fost invitaţi la Madrid, la sediul centrului Jucării ”R”, din Alcorcon, unde îşi vor prezenta povestirile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite