Ciudad Real: Peste 200 de români, înşelaţi de compatrioţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda Civilă din Ciudad Real, Spania, a reţinut şase români care exploatau alţi compatrioţi ai lor. A.L., de 18 ani, E.G., de 45 ani, F.B., de 23 ani, L.F.C., de 23 ani, .C.F.A., de 18

Garda Civilă din Ciudad Real, Spania, a reţinut şase români care exploatau alţi compatrioţi ai lor. A.L., de 18 ani, E.G., de 45 ani, F.B., de 23 ani, L.F.C., de 23 ani, .C.F.A., de 18 ani, şi P.L., de 23 ani, au publicat anunţuri în ziarele din România în care ofereau locuri de muncă în agricultură în Spania. Aceştia au convins peste 200 de persoane, care o dată ajunse în Ciudad Real, erau cazate câte 40 într-un apartament şi li se reţineau actele de identitate.

Membrii reţelei le cereau câte 100 de euro lunar pentru chirie, 200 de euro pentru asigurarea unui loc de muncă şi cinci euro zilnic pentru transportul la locul de muncă. În momentul în care românii doreau să îşi caute serviciu pe cont propriu sau să se mute, erau ameninţaţi şi bătuţi, pentru a continua să plătească taxele. De asemenea, membrii reţelei falsificau permise de muncă şi reşedinţă.

Din toate aceste "afaceri", românii au scos un beneficiu de 250.000 de euro. Garda civilă a confiscat 15.000 de euro, documente false, un laptop, bijuterii din aur, telefoane mobile şi o furgonetă. Celor şase li s-au întocmit dosare penale, care au fost predate Judecătoriei din Ciudad Real.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite