Ciudad Real: 2.500 la "Ziua tigăii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa-numita "Zi a tigăii" este o sărbătoare celebrată anual, spre sfârşitul lunii iunie, de locuitorii oraşului Daimiel, provincia Ciudad Real. În acest an, s-au adunat 2.500 de persoane,

Aşa-numita "Zi a tigăii" este o sărbătoare celebrată anual, spre sfârşitul lunii iunie, de locuitorii oraşului Daimiel, provincia Ciudad Real. În acest an, s-au adunat 2.500 de persoane, dintre care aproximativ 25% - români.

Într-un comunicat de presă trimis de primărie se precizează conţinutul listei de cumpărături: 365 de pungi de pesmet, 180 litri de ulei, 400 kilograme de cartofi, 167 kilograme de ceafă de porc şi 946 litri de vin. Surse din cadrul primăriei din Daimiel informează că "Ziua Tigăii" a strâns cu 50% mai multe persoane decât anul trecut, majoritatea imigranţi.

Grupurile de străini au pregătit mâncăruri specifice ţărilor de origine, românii fiind centrul petrecerii prin binecunoscuţii mici şi cabanoşi.

La sărbătoare au participat familii întregi, însoţite de vecini, colegi de muncă veniţi din localităţi apropiate, grupuri culturale şi asociaţii de imigranţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite