Ciudad Real: Sute de români au plecat din Villarrubia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Villarrubia, Fernando Garcia, provincia Ciudad Real, spune că din cei aproximativ 3.000 de români care locuiau în localitate, în prezent au mai rămas 2.000. De vină este criza

Primarul oraşului Villarrubia, Fernando Garcia, provincia Ciudad Real, spune că din cei aproximativ 3.000 de români care locuiau în localitate, în prezent au mai rămas 2.000. De vină este criza economică. Aceasta a condus la o creştere faţă de anul trecut cu 47% a numărului şomerilor din sectorul construcţiilor, iar în alte sectoare, cu 37% (date facilitate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Spania).

"Aceste circumstanţe au determinat aproape 1.000 de români să părăsească Villarrubia, chiar dacă agricultorii din regiune au nevoie urgentă de muncitori. Luna viitoare se preconizează alte concedieri, deoarece multe dintre firmele de construcţii dau faliment", afirmă Garcia.

Preşedintele Cooperativei Agricole Progresul, Cesarea Cobrera, susţine că românii care lucrează acum în construcţii şi care vor intra în şomaj în următoarele luni se vor îndrepta spre agricultură, deoarece mulţi dintre ei sunt legaţi de acest oraş prin casele cumpărate cu credite ipotecare.

Astfel, la nivel naţional, se poate spune că patronatul agricultorilor nu va mai trebui să aducă forţă de muncă din România, deoarece mulţi dintre cei care sunt şomeri aici, în special în domeniul construcţiilor, se vor reprofila.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite