Cinci ani de detenţie pentru un muzician şi complicii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei români au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare pentru furt din mai multe locuinţe din provincia Granada. Moldoveanu L.M., Constantin L. şi Cristian O.R. şi-au recunoscut

Trei români au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare pentru furt din mai multe locuinţe din provincia Granada. Moldoveanu L.M., Constantin L. şi Cristian O.R. şi-au recunoscut faptele şi au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare şi plata unei amenzi de 150 de euro, în urma unor fapte petrecute în vara anului 2006 pe raza localităţii Almunyecar.

Un al patrulea român, Claudiu F.H., a fost şi el găsit vinovat drept complice al acestora şi condamnat la 23 de luni de detenţie. Primii trei săreau noaptea gardul caselor în care operau şi intrau pe fereastră, în timp ce proprietarii dormeau. Zeci de furturi au fost reclamate la poliţie în perioada 18 iulie-23 august 2006. Furau tot ce le pica pe mână: de la bani, până la aparatură electronică, ochelari şi chiar lenjerie intimă.

În anumite cazuri, nemulţumiţi de ce găseau, furau chiar autovehiculele celor păgubiţi. "Mână largă", Constantin a fost găsit vinovat şi de alte fapte similare comise alături de alţi doi români. Acesta a mai fost implicat în alte nouă furturi. Toate bunurile erau depozitate în casa lui Claudiu.

Poliţia nu a depistat dacă cei patru se ocupau cu altceva în timpul zilei şi operau noaptea, însă ceea ce a surprins a fost faptul că înainte de a pleca în Spania, aceştia aveau meserii respectabile.

Moldoveanu era muzician, Constantin - chimist, Cristian era vopsitor de maşini, în timp ce Claudiu, lucrase ca mecanic. Investigaţiile poliţiştilor au avut la bază şi o datorie de 400 de euro pe care banda o lăsase la un motel din Almunyecar. Aici, hoţii mai depozitaseră şi o parte din bunuri, la care ulterior au renunţat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite