Cetăţenia spaniolă, solicitată de puţini români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţenia spaniolă, solicitată de puţini români
Cetăţenia spaniolă, solicitată de puţini români

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, numărul compatrioţilor noştri care cer acordarea cetăţeniei spaniole a scăzut vertiginos.

Statutul de comunitar nu-i mai obligă pe români să devină cetăţeni spanioli pentru a putea avea acces la anumite beneficii.

Legea spaniolă nu permite persoanelor din această ţară să deţină dublă cetăţenie. Astfel, compatrioţii noştri care doresc să devină cetăţeni spanioli sunt nevoiţi să renunţe la paşaportul românesc.

La fel s-a întâmplat şi în cazul celor care au solicitat schimbarea cetăţeniei înainte de aderarea ţării noastre la UE, în ianuarie 2007.

Aproape 800.000 de compatrioţi

Potrivit statisticilor efectuate de autorităţile spaniole, la nivelul întregii ţări, doar 1% din românii care locuiesc în Spania îşi doresc să obţină cetăţenie spaniolă.

În localitatea Castellon, unde românii reprezintă aproximativ 15% din populaţia de 178.000 de persoane, anul trecut, doar şapte compatrioţi de-ai noştri au solicitat şi au obţinut cetăţenia spaniolă, conform unui studiu recent.

Cu doi ani în urmă, numărul românilor care au solicitat cetăţenie a fost de zece.

Înainte de ianuarie 2007, numărul cererilor înaintate de compatrioţii noştri era de ordinul zecilor.În perioada 2007–2008, 3.914 cetăţeni români au fost înregistraţi, în mod oficial, în evidenţele primăriei din Castellon.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite