Cerşeau, sub pretextul că sunt surdomute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţi ai Poliţiei Naţionale din Gijon au arestat trei minore de naţionalitate română care cereau bani trecătorilor, în numele unei asociaţii inexistente, prefecându-se că sunt

Agenţi ai Poliţiei Naţionale din Gijon au arestat trei minore de naţionalitate română care cereau bani trecătorilor, în numele unei asociaţii inexistente, prefecându-se că sunt surdomute.

Poliţiştii au putut observa cum cele trei tinere abordau pietonii prin gesturi, însă a fost uşor să descopere că româncele puteau vorbi. Agenţii le-au confiscat mapa pe care fetele o arătau persoanelor de pe stradă şi care cuprindea documentele unei asociaţii pentru surdomuţi şi semnături, coduri poştale, nume de oraşe şi bani, posibile donaţii. Tinerele au explicat că banii strânşi mergeau la asociaţie, pentru finanţarea proiectelor acesteia. În urma unei verificări simple, agenţii au constat că asociaţia nu există.

Doar familia uneia dintre copile a putut fi localizată de Poliţia Locală, celelalte două fete declarând că sunt singure şi că dorm pe stradă. Din acest motiv, s-a luat hotărârea ca cele două românce să fie date în îngrijirea Serviciilor Sociale.

Investigaţiile poliţiei continuă, pentru a afla cine le-a trimis pe cele trei tinere la cerşit.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite