Centrul „Europe Direct” va informa românii despre drepturile lor ca cetățeni comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un birou de consultanță deschis în Coslada, Madrid, va oferi românilor mai multe informații cu privire la Uniunea Europeană și la drepturile pe care aceștia le au ca cetățeni comunitari.

Românii care doresc să afle mai multe informații despre locurile de muncă din țările Uniunii Europene sau despre drepturile pe care le au ca cetățeni comunitari, pot apela, începând de azi, la Centrul „Europe Direct” inaugurat în această dimineață la Coslada, Madrid.

La inaugurare au participat Ambasadoarea României la Madrid, Maria Ligor și primarul din Coslada, Angel Viveros care a ținut să precizeze că „ Europe Direct va oferi o gamă largă de informații cu privire la Uniunea Europeană, în general sfaturi practice pentru românii care se gândesc să se stabilească într-o altă țară europeană sau, pur și simplu, vor informații legate de piața muncii și drepturile pe care le au ca cetățeni comunitari.”

Motivul pentru care centrul se adresează în special românilor este numărul mare al acestor cetățeni comunitari care locuiesc la Coslada. La ora actuală, în Spania există 42 de astfel de centre, iar cel de la Coslada va fi coordonat de către Federația Asociațiilor de Români din Spania (FEDROM).

Modalități de a obține informații de la Europe Direct:

1.    La adresa de internet: http://ec.europa.eu/europedirect/ .
2.    Prin telefon: 00 800 6 7 8 9 10 11.
3.    Direct de la Centrul „Europe Direct” din Coslada: Avenida de la Constitución, nr. 21 bis, sau la numărul de telefon: 91 261 12 49.
Centrul va fi deschis publicului de luni până vineri, între orele 09.00 și 14.00.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite