Centru de asistenţă telefonică pentru romii din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Union Romani este o organizaţie nonguvernamentală, care are ca domeniu de activitate apărarea drepturilor comunităţii rome de pretutindeni. Pentru derularea activităţilor de recunoaştere a

Union Romani este o organizaţie nonguvernamentală, care are ca domeniu de activitate apărarea drepturilor comunităţii rome de pretutindeni. Pentru derularea activităţilor de recunoaştere a culturii ţigăneşti ca o valoare a culturii universale, asociaţia colaborează cu Union Romani Internacional. Union Rumani are sediul central în Barcelona şi oferă servicii de consultanţă juridică şi socială, prin telefon, romilor de orice naţionalitate, de pe teritoriul spaniol.

"În 2007, ne-au apelat puţini ţigani români, şi atunci prin intermediul asociaţiilor din care fac parte. Ochiţa Păun, preşedinta asociaţiei ţiganilor români "O del Almenta" din Burriana, Castellon, ne-a solicitat ajutorul de câteva ori pentru unii dintre membrii asociaţiei sale. La Centrul nostru de Asistenţă Telefonică lucrează şi o centralistă româncă, Larisa, de etnie rromă. Ea preia toate apelurile românilor care nu vorbesc spaniola", spune Sandra Camacho, unul dintre consilierii telefonici ai centrului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite