Cazurile de gripă porcină se înmulțesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul persoanelor bolnave de gripă porcină a ajuns la 92 de persoane în Statele Unite ale Americii și la 10 în Spania, însă zeci de alte persoane suspecte de infectare cu virusul H1N1 se află sub supraveghere medicală.

Conform datelor furnizate ieri de OMS, sunt confirmate 114 cazuri de gripă porcină: 64 în Statele Unite ale Americii, 26 în Mexic, 13 în Canada, 2 în Israel, 2 în Marea Britanie, 3 în Noua Zeelandă și 4 în Spania. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat nivelul de alertă medicală de la 4 la 5, pe o scară de maxim 6, în cazul gripei porcine. Dacă se va ajunge la nivelul 6, alerta va fi de pandemie, epidemie extinsă la nivel mondial, pe regiuni întinse.

Ministerul Sănătății din Spania a reactualizat azi datele, anunțând 10 cazuri de gripă porcină și 70 de posibili infectați. Tot în Spania s-a înregistrat primul caz de transmitere a virusului de la o persoană care a călătorit în Mexic și a contractat boala la o altă persoană, care nu a fost niciodată în Mexic.

Alte surse din Statele Unite ale Americii transmit că deja există 92 de persoane bolnave în zece dintre state, cele mai afectate fiind New York (51 de cazuri), Texas (16) și California (15).

În Spania, s-a înregistrat primul caz de transmitere a virusului de la o persoană care a călătorit în Mexic și a contractat boala la o altă persoană, care nu a fost niciodată în Mexic.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite