Câte 6.000 de euro pentru prostituatele "cuminţite"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Barcelonei le oferă celor 449 de românce de moravuri uşoare cursuri de reconversie profesională gratuite şi bani Barcelona şi Madrid încearcă să combată prostituţia în

Primăria Barcelonei le oferă celor 449 de românce de moravuri uşoare cursuri de reconversie profesională gratuite şi bani

Barcelona şi Madrid încearcă să combată prostituţia în rândul imigrantelor, dintre care 45% sunt românce. Primăria din Barcelona le oferă un ajutor lunar de 600 de euro. La Madrid, primăria vrea "să sperie" prostituatele instalând camere de luat vederi pe străzile frecventate de ele.

Primăria din Barcelona şi Asociaţia ABITS derulează un program de informare şi reorientare profesională a prostituatelor. Acest program oferă cursuri gratuite de formare profesională şi un ajutor lunar de 600 de euro, timp de zece luni. 40 de prostituate au beneficiat deja de acest ajutor, iar 12 dintre ele au obţinut un contract de muncă. În 2007, pentru acest proiect s-au cheltuit 350.000 de euro.

Femeile au apelat la mediatorii asociaţiei, solicitând atât mâncare, îmbrăcăminte şi cazare, cât şi consiliere pentru a obţine diverse acte. Dintre cele 998 de prostituate din baza de date folosită la întocmirea proiectului, 45% sunt românce. Amenda pentru ofertarea, solicitarea sau negocierea de sex plătit în locurile publice este de până la 3.000 de euro.

"Migraţia" de primăvară

Strada Montera din Madrid este cunoscută ca fiind frecventată de prostituate, majoritatea românce şi sud-americance. Primăria oraşului, în colaborare cu Poliţia Municipală, a instalat în zonă 31 de camere video. Imaginile sunt vizionate de poliţişti şi păstrate în arhivă o săptămână.

Dacă nu sunt cerute ca probă într-un dosar, acestea sunt şterse. Prezenţa camerelor şi a poliţiştilor le-a speriat pe fete, care au "migrat" pe şoselele din zonele industriale. Dacă măsura luată de poliţişti va da rezultate, se vor instala camere video în toate cartierele din Madrid.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite