Catalunya: 179 de elevi români studiază limba maternă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Autonom din Catalunya a lansat în anul 2004 un proiect care constă în organizarea unor clase de limbă maternă pentru elevii imigranţi. În acest an, 1.902 de elevi, de diverse

Guvernul Autonom din Catalunya a lansat în anul 2004 un proiect care constă în organizarea unor clase de limbă maternă pentru elevii imigranţi. În acest an, 1.902 de elevi, de diverse naţionalităţi, s-au înscris la cursuri. Dintre aceştia, 179 sunt de naţionalitate română.

Departamentul de Educaţie al Guvernului Autonom a hotărât ca aceste ore să nu fie organizate în timpul programului şcolar, ci după încheierea cursurilor obligatorii, la fiecare unitate de învăţământ.

Directorul Departamentului de Educaţie, Ernest Maragall, a declarat: "Obiectivul acestui proiect este acela de a oferi elevilor străini un spaţiu propriu, pentru ca aceştia să nu-şi piardă identitatea şi să se simtă ca acasă". Directorul a mai adăugat că, în acest fel, copiii străini vor ajunge să se gândească la Catalunya ca la o a doua casă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite