Catalunya exportă peşte contaminat către România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

70% dintre somnii din râul Ebru au un nivel de mercur periculos pentru sănătate, avertizează Centrul de Superior de Investigaţii Catalan (CSIC).

Peştii ce se doresc a fi exportaţi către România sunt destinaţi consumului uman, printre alte scopuri. Gestul exportatorilor catalani este condamnat de CSIC, relatează cotidianul spaniol "El Pais".

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Mediul înconjurător din Catalunya a afirmat că somnii se exportă ca masă organică, pentru alt tip de consum decât cel uman. Se pare că specia a fost introdusă iniţial pentru pescuitul sportiv în râul Ebru în anii 70, însă proliferarea ei a condus la grave probleme pentru fauna acvatică.

Controversata afacere este fructul unui proiect pilot al Guvernului autonom din Catalunya, ce are drept scop combaterea speciei, somnii find peşti prădători de apă dulce care au distrus restul faunei din râul Ebru. „La Generalitat” (guvernul autonom catalan) a autorizat firma Mondo Ivans, proprietate a unui imigrant român, să pescuiască fără limită, în luna octombrie, exemplare din această specie.

Aflaţi cum a ajuns românul să demareze această afacere ghinionistă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite