Catalunya: Imigranţii, fideli mass-media din ţara de origine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mass-media din Spania nu joacă un rol important în integrarea imigranţilor, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Ramon LLul din Barcelona, după cum anunţă Consiliul audio-vizual

Mass-media din Spania nu joacă un rol important în integrarea imigranţilor, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Ramon LLul din Barcelona, după cum anunţă Consiliul audio-vizual catalan.

Potrivit studiului desfaşurat pe întreg teritoriul catalan, imigranţii folosesc antene parabolice pentru a urmari posturile tv şi radio din ţările lor de origine. Un procent redus recurge la presa spaniolă, mai ales la publicaţiile gratuite.

Televiziunea este cel mai raspândit mediu de informare, urmat de posturile de radio din ţara de origine şi presa scrisă în limbile naţionale, specializată pe segmentul imigranţi.

Mai mult, din studiu reiese că imigranţii se simt ironizaţi de programele tv spaniole care au ca şi protagonişti străinii. Ei cred că presa spaniolă prezintă o imagine distorsionată şi stereotipa a imigranţilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite