Catalogul cu soţii românce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi spanioli vor să-şi aducă o consoartă din ţara noastră În Spania, proprietarul unei agenţii matrimoniale a desenat o strategie de cunoaştere a unei fete din Europa de Est,

Mulţi spanioli vor să-şi aducă o consoartă din ţara noastră

În Spania, proprietarul unei agenţii matrimoniale a desenat o strategie de cunoaştere a unei fete din Europa de Est, inspirată din modelul achiziţionării unui autoturism.

Noutatea o constituie realizarea şi difuzarea pe internet a unui catalog cu fete din România care caută soţi spanioli.

"Ambalajul" sunt trei poze cât mai clare şi mai senzuale, descrierea fizică a fetei, vârsta, ocupatia şi hobby. Aşadar, spaniolul care doreşte o româncă o poate găsi sub indicativul CEE098-B sau CEE033-IS, în funcţie de vârstă şi judeţul din care provine.

Roberto, directorul agenţiei matrimoniale care a avut această iniţiativă, ne-a descris profilul clientului care preferă fetele noastre: "Spaniolii care au prieteni căsătoriţi cu românce sau care au auzit că mariajul cu o româncă este o experienţă pozitivă."

De la 1.600 la 3.000 de euro

În urmă cu doi ani, agenţia intermedia doar căsătorii cu fete din Ucraina sau din Rusia, însă după intrarea în UE, româncele au câştigat din ce în ce mai mult teren. Avantajul lor faţă de ucrainence sau de rusoaice este faptul că pot circula liber, nu au nevoie de viză şi pot locui legal în Spania.

"În cazul celorlalte fete din Est cu care lucrăm, spaniolii trebuie să se căsătorească cât mai repede cu ele pentru ca acestea să poată rămâne în continuare pe teritoriul Spaniei", lămureşte Roberto. Preţul serviciului este de 1.600 de euro. Îl plăteşte clientul pentru ca fata să fie adusă în Spania. "Pentru fete nu se percepe nicio taxă, doar se înscriu şi aşteaptă să fie alese", a explicat directorul agenţiei.

"Unele pot fi contactate de cineva chiar din prima săptămână, iar altele pot aştepta câteva luni bune", spune Roberto. Agenţia oferă servicii şi pentru clasa VIP. Pentru spaniolii dispuşi să plătească 3.000 de euro este căutată fata ideală, potrivit gustului şi descrierii clientului.

Pot pleca oricând

Dacă cei doi se pun de acord, agenţia îi plăteşte fetei drumul şi se ocupă de toate actele necesare deplasării. Perioada optimă pentru acomodare este de zece zile, timp în care fata este cazată la cel care a ales-o.

"Fetele au bilet dus-întors, iar dacă au probleme şi nu doresc să rămână, pot pleca oricând din Spania. Clienţii cu care lucrăm sunt serioşi şi nu am avut incidente până acum", explică administratorul. Româncele sunt recrutate de către un reprezentant al agenţiei din România.

Trebuie să renunţe la cetăţenie

Ultimele date ale Institutului National de Statistică din Spania relevă că în 2006 au avut loc 23.919 de căsătorii mixte între spanioli şi străini. La un an după ce româncele au făcut pasul spre căsătorie, trebuie să aleagă între a-şi păstra propria cetăţenie sau a renunţa la ea în favoarea celei spaniole.

Deocamdată, Spania permite dubla cetătenie doar celor din America Latină. Opt ţări membre ale Uniunii Europene, printre care România, au căzut de acord cu oficialii spanioli asupra necesităţii unei iniţiative comune pentru simplificarea divorţului în cazul perechilor mixte. În cazul divorţurilor, în Spania se aplică legea ţării de reşedinţă a căsătoriţilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite