Cât costă un trai decent la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Predică primeşte puţin peste salariul mediu
Mirel Predică primeşte puţin peste salariul mediu

Pentru a duce un trai lipsit de grija zilei de mâine, conform standardelor spaniole, un român care locuieşte la Madrid ar trebui să dispună de cel puţin 1.668 de euro pe lună.

Citeşte şi:

Harta salariilor care pot fi obţinute în Spania

Cu banii câştigaţi în Spania, un român şi-a ridicat casă în Brazilia

De ce au ales românii să vină în Spania?

Ce-ţi poţi permite cu un venit de 2.000 de euro la Madrid?

Un spaniol sărac câştigă patru salarii medii din România

O garsonieră modestă, la periferie, se poate închiria cu 500 de euro pe lună, la care se adaugă cheltuielile pentru întreţinere: 130 de euro pentru curent, apă şi gaze.

Pentru telefon fix, mobil, internet şi televiziune, inclusiv un abonament la o societate de TV digitală din ţară pentru a urmări canalele româneşti, un compatriot plăteşte lunar în jur de 83 de euro.

Cheltuielile cu transportul în comun şi cu rata, asigurarea şi benzina pentru autoturismul personal, pe care compatriotul îl foloseşte doar în weekend din cauza aglomeraţiei din Madrid, ajung la 316 euro lunar. Pentru alimente se plătesc în jur de 150 de euro pe lună.

În plus, zilnic, la ora 10.00, românul are pauză de masă, la care comandă o cafea şi un corn pentru care plăteşte în medie 88 de euro lunar. La prânz, mănâncă la un restaurant cu meniu fix, unde achită câte 8 euro.

Timpul liber şi-l petrece la cinema, la restaurant sau la discotecă, cheltuind cam 150 de euro lunar. Pentru îmbrăcăminte şi produse de igienă personală alocă o medie de 75 de euro.

Mirel Predică (28 de ani), originar din Alexandria, este unul dintre românii din Madrid care duc o viaţă decentă. El lucrează ca administrator la un teren de golf şi are un salariu de 1.780 de euro.

„Este criză, dar nu mă plâng pentru că banii îmi ajung să pot trăi decent, fără grija zilei de mâine", mărturiseşte Mirel. 

Afla aici cat cheltuieste pe luna "Marchizul de Bucuresti" la Madrid

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite