În Castellon, Săptămâna Mare se trăieşte cu intensitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Bisericii catolice din oraşul Castellon au organizat procesiunile pascale în zilele de joi şi vineri, considerate sfinte, defilând pe străzi.

În întreaga provincie Castellon se trăieşte, în aceste zile, cu intensitate şi devotament religios, atmosfera legată de procesiunile de Paşte. Catolicii scot pe străzi statui ale fecioarelor şi ale lui Iisus Hristos, pentru a fi admirate şi omagiate de credincioşi.

Ca în fiecare Vinere Mare, sute de locuitori ai municipiului Castellon, dar şi numeroşi turişti, au ieşit pe străzi pentru a-şi arăta respectul pentru suferintele îndurate de Mântuitor, în ziua crucificării sale. Mulţi dintre cei 500 de participanţi, nu şi-au putut opri lacrimile de emoţie, la trecerea catafalcului în care se afla Iisus Hristos.

"Este un moment foarte special, fiind singura ocazie din an în care reprezentările artistice ale lui Iisus (peste 200 la număr, n.r.) ies din biserică", a explicat Francisco Blach, unul dintre organizatori, din cadrul Frăţiei "Sângele Pur al lui Iisus". "Muncim de mult timp la acest moment special şi tot efortul nostru este recompensat acum", a mai declarat acesta.

Spre deosebire de anul trecut, când ploaia a incomodat puţin desfăşurarea evenimentelor, anul acesta condiţiile meteorologice au fost favorabile şi nu s-au înregistrat incidente de niciun fel.

Vezi GALERIE FOTO cu cele mai impresionante imagini de la procesiunea pascală

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite