Castellon: Zece zile de fiesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Zilele oraşului spaniol, la sărbătoarea Magdalenelor, toată lumea se distrează pe străzi, zi şi noapte Gimi Csomos Imre şi Magda Jacob, originari din Covasna, respectiv Buzău, au

De Zilele oraşului spaniol, la sărbătoarea Magdalenelor, toată lumea se distrează pe străzi, zi şi noapte

Gimi Csomos Imre şi Magda Jacob, originari din Covasna, respectiv Buzău, au reuşit, în acest an, să aducă o noutate la sărbătoarea din capitala provinciei spaniole Castellon. De sâmbătă, timp de 10 zile, mezelurile româneşti pot fi gustate de către participanţii la marea petrecere.

Numită generic "Las Magdalenas", cea mai importantă sărbătoare a Castellonului se desfăşoară în perioada 23 februarie - 2 martie şi simbolizează începutul primăverii. Cele mai reprezentative elemente ale culturii mediteraneene se vor contopi în această săptămână. Participanţii vor avea parte de defilări în costume tradiţionale, dansuri, focuri de artificii şi vor retrăi obiceiuri spaniole străvechi.

Unul dintre punctele de atracţie ale sărbătorii este "El Meson del Vino y la Tapa", un loc special amenajat pentru diverse standuri.

Un stand special

În schimbul a trei euro, aici primeşti o porţie de mâncare şi un pahar de băutură din partea organizatorilor. În acest an, cârnaţii picanţi şi fructele de mare, specifice bucătăriei spaniole, vor fi concurate de chifteluţele, sarmalele şi mezelurile româneşti. Acest lucru este posibil datorită prezenţei unui stand românesc, cel al cuplului Gimi şi Magda, doi români care au adus bucătăria din Carpaţi în sărbătoarea spaniolă.

"A fost destul de greu să obţinem acest loc, pentru că <> este o sărbătoare locală, tipic spaniolă. Am insistat destul de mult la primărie şi la organizatori, şi până la urmă
ne-au pus şi nouă la dispoziţie un spaţiu", spune Gimi. Românii au scos tricolorul, au prăjit cârnaţii, chifteluţele şi au fiert sarmalele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite