Castellon: Dansuri româneşti, în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul programului "România, o ţară de nota 10", desfăşurat la sediul centrului comercial El Corte Ingles din Castellon, Spania, au fost prezentate, în data de 6 iulie, dansuri

În cadrul programului "România, o ţară de nota 10", desfăşurat la sediul centrului comercial El Corte Ingles din Castellon, Spania, au fost prezentate, în data de 6 iulie, dansuri populare din zona Munteniei.

Proiectul, organizat de Consulatul României din Castellon, a beneficiat de sprijinul Biroului din Castellon al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Pentru celebrarea acestui eveniment, Consiliul Dâmboviţa a invitat Ansamblul folcloric "Ciuleandra", din Târgovişte, condus de profesorul Gheorghe Văduva, pentru a delecta publicul cu frumuseţea dansurilor tradiţionale.

Românii prezenţi au fost încântaţi de spectacolul oferit de copiii dâmboviţeni - băieţii, îmbrăcaţi în căluşari, iar fetele, purtând costume populare din zona Târgoviştei - care au cântat şi au dansat cu foc, timp de o oră, sârbe, hore şi vestitul dans al căluşarilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite