Cazul unui român din Castellon, exemplu pentru donatorii de organe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazul unui român din Castellon, exemplu pentru donatorii de organe
Cazul unui român din Castellon, exemplu pentru donatorii de organe

Autorităţile medicale din provincia Castilla y Leon au demarat recent o campanie de promovare a donării de organe în rândul locuitorilor din zonă.

La fel ca în alte regiuni spaniole, în Castilla y Leon, numeroşi pacienţi au nevoie de un transplant, dar numărul donatorilor este foarte mic.

Într-un interviu acordat cotidianului „El Norte de Castilla“, doctorul Ana Carolina Caballero, de la Spitalul „Virgen de la Concha“, din Zamora, vestul Peninsulei, le-a oferit spaniolilor, ca exemplu de altruism, cazul unui pacient român.

Acesta a decedat în urmă cu trei ani, iar familia lui a fost imediat de acord ca organele bărbatului să fie donate.

În luna iunie 2007, lui

Gheorghe Mihai Bogdan, în vârstă de 20 de ani, i s-a făcut rău şi a căzut, în timp ce se afla într-un autobuz, sub privirile călătorilor.

El a fost transportat la spitalul din Zamora, iar doctorii i-au pus un diagnostic groaznic: suferea de meningită bacteriană cu evoluţie fulminantă.

La câteva zile după internare, el a decedat. Familia sa, stabilită la Castellon, estul Spaniei, a fost imediat de acord ca organele sănătoase ale lui Mihai să fie donate.

Astfel, doctorii au reuşit să salveze vieţile a trei pacienţi, toţi spanioli. Medicii au prelevat de la român inima, plămânii, ficatul, rinichii, oase şi corneea. Familiei i-a fost oferită o recompensă financiară importantă pentru gestul făcut, dar românii au refuzat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite