Castellon: Avalanşa de români se va opri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sediul Universităţii Jaime I din Castellon, a avut loc conferinţa "Mijloace de cooperare: Universitatea Jaime I şi România", la care au participat Liviu Popa, consulul României în

La sediul Universităţii Jaime I din Castellon, a avut loc conferinţa "Mijloace de cooperare: Universitatea Jaime I şi România", la care au participat Liviu Popa, consulul României în Castellon, Francisco Toledo, rectorul universităţii spaniole, Gheorghe Sarău, profesor la Universitatea Bucureşti şi studenţi români.

În cadrul conferinţei, care face parte din programul "România, o ţară de 10", Liviu Popa a declarat: "Numărul cetăţenilor români care vor veni în Castellon nu va mai creşte la fel de rapid ca până acum. Este foarte posibil ca mulţi dintre cei ce locuiesc aici să plece acasă, deoarece guvernul României face un mare efort pentru a le facilita întoarcerea".

De asemenea, Liviu Popa a susţinut că nu vor mai veni atât de mulţi români în Spania pentru că ţara de origine le oferă condiţii mai bune de viaţă decât în anii anteriori. În schimb, a scos în evidenţă că "va creşte numărul de studenţi români, deoarece familiile care au venit aici au copii, iar aceştia au terminat deja liceul în Spania şi doresc să-şi continue studiile".

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică spaniol, la 1 ianuarie 2008, erau luaţi în evidenţă la primăriile din provincia Castellon 51.947 de români, cu aproximativ 10.000 mai mulţi decât în 2007.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite