Casă, masă şi locuri de muncă pentru rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ONG-uri şi asociaţii din provincia Granada i-au ajutat pe cei 57 de evacuaţi Rromii, care locuiau într-o tabără ilegală, au fost evacuaţi la data de 27 noiembrie. Imobilul în care au

ONG-uri şi asociaţii din provincia Granada i-au ajutat pe cei 57 de evacuaţi

Rromii, care locuiau într-o tabără ilegală, au fost evacuaţi la data de 27 noiembrie. Imobilul în care au locuit timp de 10 luni a fost revendicat de către primărie, pentru amenajarea unui Muzeu de Ştiinţe. În prezent, 18 rromi au deja o mare parte din probleme rezolvate.

Dintre cei 57 de rromi evacuaţi săptămâna trecută dintr-un cartier mărginaş al Granadei, El Cortijo, 18 persoane au primit un loc de muncă, locuinţă şi acte prin care au drept de lucru.

În afară de aceştia, alte şase persoane vor primi un loc de muncă în agricultură şi sunt găzduite, pentru moment, de Asociaţia Presei din Granada. Ceilalţi sunt cazaţi într-un hotel din localitate, până când administraţia locală va putea soluţiona problema.

La cules de măsline

Rromii au protestat în faţa primăriei, timp de trei zile, susţinuţi de către Asociaţia Socială El Cortijo, constituită din 14 asociaţii şi ONG-uri din provincie. Cei 57 de evacuaţi din Granada şi-au manifestat indignarea, faţă de modul în care au fost scoşi în stradă şi faţă de lipsa de atitudine a administraţiei locale, printr-o pancartă pe care scria "Nu rasismului!".

Impresionaţi de situaţia în care se aflau cei evacuaţi, oamenii de afaceri din domeniul agricol au decis să-i angajeze pentru campania de recoltare a măslinelor, în timp ce primăria le-a oferit ca locuinţă o vilă nouă, aflată în proprietatea acesteia. Preşedintele Asociaţiei El Cortijo, Melchor Saiz, încearcă să încheie un acord cu proprietarii unor depozite dezafectate. Dacă vor fi amenajate, acestea ar putea servi drept adăpost persoanelor care locuiesc provizoriu în hotel şi în sediul Asociaţiei Presei din Granada.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite