Carnet de integrat pentru imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernele autonome vin cu noi propuneri pentru legea integrării imigranţilor: cursuri în comunitatea Valencina şi carnet pe puncte în Catalunya. Guvernul valencian a aprobat prima normă

Guvernele autonome vin cu noi propuneri pentru legea integrării imigranţilor: cursuri în comunitatea Valencina şi carnet pe puncte în Catalunya. Guvernul valencian a aprobat prima normă legislativă din Spania referitoare la integrarea imigranţilor. Noua lege a fost propusă de Partidul Popular, iniţial ca un „contract de integrare”, prin care străinii promit că vor învăţa limba şi vor respecta tradiţiile spaniole.

Guvernul valencian a renunţat la „contract”, aprobând organizarea unor cursuri de integrare, prin care străinii sunt învăţaţi „cum să înţeleagă societatea spaniolă”. Cursul nu este obligatoriu. Cei care-l vor urma obţin un certificat de absolvire.

„Materiile încă nu se cunosc, se ştie însă că va include şi învăţarea limbii valenciene”, explică Angela Placsintar, preşedinta Asociaţiei Imigranţilor din Ţările de Est.

Hotărârea este considerată de mulţi români o exagerare. „Dacă vrem să ne integrăm, ne integrăm şi fără cursuri. Bine că nu ne obligă. Muncim în fiecare zi a săptămânii, nu putem să mergem la cursurile de integrare!”, se plânge Mihai Tănase, de 36 de ani, din Sibiu.

O altă propunere vine din Catalunya: Guvernul vrea să introducă un „carnet de integrare pe puncte”, prin care imigranţii pot demonstra că respectă normele de convieţuire din societatea catalană.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite