”Cardul albastru”, criticat în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ONG-urile şi asociaţiile de imigranţi din Spania critică Pactul European de Imigraţie ce prevede introducerea ”cardului albastru” pentru facilitarea intrării imigranţilor calificaţi în

ONG-urile şi asociaţiile de imigranţi din Spania critică Pactul European de Imigraţie ce prevede introducerea ”cardului albastru” pentru facilitarea intrării imigranţilor calificaţi în spaţiul comun al Uniunii Europene. Secretarul general al Comisiei Spaniole pentru Ajutorul Refugiaţilor, Mauricio Valiente dezaprobă planul, considerînd că ”decapitalizează profesional posibilităţile de desfăşurare” a ţărilor de origine a imigranţilor.

Purtătorul de cuvând al ”SOS Rasismul”, Javier Ramires, consideră ”cardul albastru” un act discriminatoriu între muncitorii străini şi cei autohtoni. ”Uniunea Europeană vrea să creeze o clasă specifică de muncitori calificaţi, dar nu face o politică favorabilă muncitorilor”.

Raul Jimenez, purtătorul de cuvânt al asociaţiei hispano-ecuatoriene, Rumuñahui este de părere că măsura ”contrazice necesităţile sectoarelor precum construcţiile şi serviciile profesionale ”unde sunt angajaţi mulţi străini necalificaţi. El crede că Uniunea Europeană are o ”viziune  utilitaristă: imigranţii pot veni doar când piaţa o cere, nu când au nevoie”. Pactul European de Imigraţie pentru introducerea ”cardulului albastru” a fost aprobat săptămâna trecută de miniştrii UE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite