Caraş Severin: Sală de lectură fără cărţi, pentru copiii românilor plecaţi la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sală de fitness, sală de biliard şi o sală de lectură din care lipsesc cărţile. Aşa arată centrul de recreere pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate la muncă, inclusiv în Spania şi Italia, pus pe picioare de primăria din comunitatea Gârnic, judeţul Caraş Severin.

“Au acces în acest centru toţi ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate. Aceşti copii au vârste cuprinse între doi şi 30 de ani. Dacă vor să beneficieze de sala de fitness trebuie să plătească un abonament de 30 de lei. Au două ore incluse zilnic în acest abonament”, a declarat pentru “Adevărul” primarul din Gârnic, Nicolae Tismănariu.

Majoritatea celor 100 de copii care învaţă la şcoala din sat au cel puţin unul dintre părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Deşi ei constituie motivul principal pentru care primăria a decis construirea centrului, ei vor putea beneficia gratuit de aparatele fitness doar în timpul orelor de sport de la şcoală: “Am vorbit cu directorul şcolii şi copiii vor putea veni aici în timpul orelor de sport, fără să plătească”, a spus primarul.

Investiţia s-a ridicat la aproximativ 80.000 de lei, 20.000 fiind oferiţi de Agenţia Naţională pentru Zonele Miniere Moldova Nouă. Restul de 60.000 de lei provin de la Consiliul Judeţean.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite