Canada Real : Peste 140 de familii de ţigani, printre şobolani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşezarea ilegală Canada Real Galina a fost invadată de şobolani. În cartier trăiesc, în barăci improvizate, peste 140 de familii de ţigani de naţionalitate română. În luna iulie,

Aşezarea ilegală Canada Real Galina a fost invadată de şobolani. În cartier trăiesc, în barăci improvizate, peste 140 de familii de ţigani de naţionalitate română. În luna iulie, din cauza căldurii şi a tonelor de gunoi acumulate în zonă, au apărut mii şi mii rozătoare.

Locuitorii aşezării împreună cu angajaţii departamentului de Mediu Ambient din cadrul Primăriei Madrid au deratizat şi au ars gunoiul. Însă maşinile de deratizare nu au putut pătrunde în toate zonele cartierului, iar după o lună, rozătoarele au revenit. "Gunoiul atrage şobolanii, care sunt din ce în ce mai mulţi.

Până acum, nu am mai văzut aşa ceva. Locuitorii din Canada Real stau de pază noaptea, pentru ca şobolanii să nu muşte copiii", a spus preotul Augustin Rodriguez de la parohia Santo Domingo de la Calzada, din apropierea aşezării. Săptămâna aceasta, voluntarii parohiei îi învaţă pe ţigani să arunce gunoiul la tomberoanele din afara aşezării.

Preotul a mai afirmat că, din cauza condiţiilor de igienă precară, copiii şi bătrânii suferă de boli de stomac. Mai mult de jumătate dintre locuitorii din Canada Real Galina sunt minori. Parohia ajută familiile de ţigani să-şi facă viză de flotant, pentru a avea acces la asistenţă medicală în spitalele din apropiere şi pentru a şcolariza copiii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite