Campanie de prevenţie în limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campanie de prevenţie în limba română
Campanie de prevenţie în limba română

Ministerul Sănătăţii din Spania a demarat, la începutul săptămânii, o campanie de informare în presa scrisă, la posturile de radio şi la televiziuni.

Scopul este mediatizarea unui set de reguli ce trebuie respectate pentru a preveni răspândirea virusului gripei porcine în rândul populaţiei. Spania este una dintre cele mai afectate ţări europene de epidemia de gripă porcină. Până în prezent, 12 persoane au decedat în această ţară după ce au contractat virusul A H1N1.

Măsurile, comunicate la radio

Guvernul de la Madrid a cheltuit câteva milioane de euro pentru a face cunoscute regulile ce trebuie respectate de populaţie pentru a evita răspândirea virusului.

Principalele posturi de radio din Spania difuzează spoturi audio în care sunt prezentate aceste reguli pentru a evita îmbolnăvirea, inclusiv în limba română. De asemenea, autorităţile intenţionează să împartă pliante cu informaţii despre boală, în principalele localităţi în care locuiesc comunităţi numeroase de români.

“Sincer, tot ce ştiu despre boala asta nouă este că se ia de la om la om şi că a murit cineva de gripă porcină şi la noi, aici, în Castellon, la spital”, spune Ionela Bardan (28 de ani), din Târgovişte.

“Gripa porcină e tot o răceală, aşa că mă feresc, cum mă feresc de orice răceală. Mai multe, nu ştiu”, spune Maria Iordan (26 de ani), originară din judeţul Dâmboviţa.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite