Campania ”Hola soy rumano”, eclipsată de derbiul Dinamo - Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul ”Vino să cunoşti mai bine România” de la Madrid, integrat în campania ”Hola soy rumano” (”Salut sunt român”), nu a avut succesul scontat de organizatori.

Mulţi dintre cei aproximativ 3000 de spectatori prezenţi sâmbătă după amiază în Plaza Mayor din Coslada au plecat dezamăgiţi de programul spectacolului ”Vino să cunoşti mai bine România”.

Românii au acuzat întârzierea cu care s-a dat startul spectacolului, dar mai ales de forma în care fost conceput. ”Ăştia sunt nebuni? Ce ne trebuie nouă balet dintr-ăsta? Nouă să ne dea muzică populară, că asta este tradiţională!”, se plângea Matei Mihaiu, de 52 de ani, nemulţumit de spectacolul de dans modern din debutul acţiunii.

La fel ca el au gândit mulţi dintre români, dezamăgiţi de modul în care s-au cheltuit banii pentru desfăşurarea evenimentului. ”Mai stăm un pic şi plecăm acasă că se lasă frigul. La ora opt începe meciul (n.r. Dinamo – Steaua)”, spunea Dorin Covaci (41 de ani).

În schimb, mulţi dintre spanioli nici nu ştiau ce scop are evenimentul din Plaza Mayor. ”Cred că este ziua naţională a României. S-au strâns mulţi români acolo”, vorbeau spaniolii într-unul din barurile din apropiere.
Obiectivul acţiunii de la Coslada era de prezentare a tradiţiilor româneşti pentru cetăţenii spanioli.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite