Cadiz: 14 români în greva foamei, pentru că nu şi-au primit salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

14 muncitori români din localitatea Puerto Real, provincia Cadiz, au intrat în greva foamei, pe timp nelimitat. Motivul protestului este acela că din luna august 2007, românii nu şi-au

14 muncitori români din localitatea Puerto Real, provincia Cadiz, au intrat în greva foamei, pe timp nelimitat. Motivul protestului este acela că din luna august 2007, românii nu şi-au primit salariile de la un patron spaniol, proprietarul unei firme de construcţii.

După cum au declarat aceştia publicatiei "La voz digital", până acum trei luni, salariile le-au fost plătite de firma Eurocom 2004 SL, care aparţine românului Cristian Vidinieac. Intreprinzătorul român afirmă că a pus bani din propriul buzunar, urmând sa-i recupereze de la patronul spaniol. Însă acesta a refuzat să-i plătească datoria.

De asemenea, Vidinieac a declarat că a avut o întâlnire cu viceprimarul Antonio Noria, pentru a căuta împreună o soluţie. Ca să obţină banii necesari plăţii datoriei, Primaria i-a oferit firmei spaniolului licenţa necesară pentru a vinde prima tranşă de locuinţe, construite de romănii protestatari.

Condiţia impusă de administraţia locală a fost aceea ca firma să depună într-un cont suma de 86.000 de euro, ca o garanţie că lucrările de construcţie vor fi finalizate. "Investitorul spaniol, Juan Manuel Lopez, a spus că nu vrea să plătească nicio garantie şi că nu mai are nimic de vorbit cu noi. Nu ne-a rămas altă soluţie decât să facem greva foamei. Suntem 14 familii care nu avem ce mânca", a concluzionat Cristian Vidinieac.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite